Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

SKUPŠTINSKI KOLEGIJUM ZAPOČEO KONSULTACIJE O RADU PARLAMENTA


Skupštinski Kolegijum, u čijem radu učestvuju predstavnici svih poslaničkih grupa, danas je započeo sednicu posvećenu daljem radu republičkog parlamenta.

Kolegijumu prisustvuje predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, generalna sekretarka parlamenta Jana Ljubičić, kao i potpredsednici parlamenta Gordana Čomić, Vesna Kovač i Žarko Korać.

Uz zamenika šefa poslanika SNS Zorana Babića u radu kolegijuma učestvuju i šef poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović, šef poslaniak URS-a Vladimir Ilić i poslanik SPS Đorđe Milićević.

U radu kolegijuma učestvuje i funkcioner Liberalnodemokratske partije Nenad MIlić kao i zvaničnici Nove Srbije Dubravka Filipovski i Demokratske stranke Srbije Sloboda Samardžić.

Šef poslanika Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor, šef poslaničke grupe SPO - DHSS Aleksandar Jugović kao i Petar Petković iz Jedinstvene Srbije takođe učestvuju u radu skupštinskog kolegijuma.

Stefanović je najavio da će u ponedeljak, 11. februara, biti započeta nova sednica parlamenta, a prva tačka o kojoj će poslanici raspravljati biće Predlog rezolucije o poštovanju ljudskih prava, izgnanih i prognanih s prostora bivše Jugoslavije.

On je istakao da, stavljanjem na dnevni red Predloga rezolucije o poštovanju ljudskih prava, izgnanih i prognanih i drugih građana koji su oštećeni imovinskim i drugim pravima u državama nastalim na području bivše Jugoslavije, država pokazuje ozbiljan i odgovoran odnos prema ljudima koji su ostali bez svoje imovine i koji su prognani sa svojih ognjišta.

On je podsetio da je rezoluciju predložio poslanik SNS Miodrag Linta, koji je i predsednik Koalicije udruženja izbeglica u Srbiji.

Kako je ranije najavljeno, na dnevnom redu sednice 11. februara trebalo bi da se nađe i predlog Vrhovnog saveta sudstva o prestanku funkcije predsednice tog saveta i Vrhovnog kasacionog suda.

Izvor: Tanjug