Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

IAKO IZMENE ZAKONA O VISOKOM OBRAZOVANJU JOŠ NISU USVOJENE U SKUPŠTINI MINISTARSTVO PROSVETE POSLALO PREDLOG SVIM FAKULTETIMA DA MOGU UPISATI STUDENTE NA BUDŽETSKO ŠKOLOVANJE SA 48 BODOVA


Izmene ovog zakona po hitnoj proceduri treba da budu na dnevnom redu parlamenta u ponedeljak 7. oktobra, rekao je ministar Jovanović i naveo da je o ovom datumu postignut dogovor sa predsednikom Narodne skupštine Nebojšom Stefanovićem.

"Time obezbeđujemo da školska godina započne bez smetnji", rekao je ministar na svečanosti povodom Dana Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i naveo da je Vlada jutros ponovo uputila skupštini predlog izmena i dopuna Zakona o visokom obrazovanju, po hitnom postupku.

Predlog izmena Zakona inicirali su studenti i KONUS, pa će se akademci, ukoliko propis bude usvojen u skupštini, upisivati sa 48 umesto 50 bodova.

Ministar Jovanović smatra da su zahtevi studenata opravdani jer, kako je objasnio, još nismo spremni da prihvatimo ili da ostvarimo zadate ciljeve koji se pokazuju nerealnim.

Prema vladinom Predlogu zakona o izmenama i dopunama zakona o visokom obrazovanju, studentima će u novoj školskoj godini ostati šest, umesto pet ispitnih rokova.

Izvor: Tanjug