Paragraf besplatno • Besplatni propisi • Besplatni obrasci • Aktuelni statistički podaci • Paragraf sertifikat
• Kalendar poreskih obaveza • Državni i ostali praznici - neradni dani • Registar službenih glasila • 100 pitanja 100 odgovoraJEDNA OD TRI NAJVEĆE HOLDING KOMPANIJE U TURSKOJ ZAINTERESOVANA ZA INFRASTRUKTURNE PROJEKTE U SRBIJI


Regionalni direktor za Balkan  firme "Doguš konstrakšn" je prilikom posete Ministarstvu saobraćaja izrazio uverenje da će ova građevinska firma, koja je od osnivanja 1950. godine završila više od 170 projekata vrednih 12 milijardi dolara, veoma brzo pronaći značajno mesto u realizaciji mnogobrojnih projekata u Srbiji.

Činjenice koje je direktor Japici prezentirao ministru saobračaja potvrđuju da je reč o veoma respektibilnoj kompanija, koja aktivnosti u oblasti izgradnje saobraćajne infrastrukture, puteva, mostova, brana, hidroelektrana, podzemnih tunela i luka izvodi skoro na svim kontinentima.

Trenutni iznos projekata koje realizuje "Doguš konstrakšn" iznosi 4,5 milijardi dolara, a direktno učešće te kompanije je 3,5 milijardi.

Kompanija učestvuje u izvođenju projekata i sistema za masovni prevoz putnika železnicom, izgradnji elektromehaničkih radova na metrou u Instabulu, kao i proširenju metroa (Lot 1) u Sofiji u dužini od 3,8 kilometara, uključujući četiri metro stanice.

Kompanija je nedavno dobila posao na izgradnji autoputa Konja - Afion u dužini od 47 kilometara.

Između ostalog, ona raspolaže i najsavremenijom građevinskom operativom i ima specijalizovanu mašinu za probijanje tunela u izgradnji dugih tunela sa kružnim poprečnim presekom.

Ono što je, takođe, interesantno, a vezuje se za rad turske kompanije je visok bonitet prilikom obezbeđivanja finansijskih linija.

U sastavu holdinga posluju i bankarske institucije koje su spremne da na osnovu različitih modela finansiranja obezbede novac za realizaciju projekata.

Turska kompanija, navelo je ministarstvo, učestvuje na tenderu za završetak deonice na Koridoru 10 između Čiflika i Pirota.

Državni sekretar Miodrag Poledica i pomoćnik ministra za evropske integracije Mirjana Trifunović prezentirali su sve ključne projekte i potencijalne poslove predviđene Master planom Srbije do 2027. godine.

Takođe, dogovoreno je da se posle dolaska jedne od četiri komapnije koje čine holding "Doguš konstrakšn" i preostale tri uključe i prijave na tenderima, naravno uz ravnopravo učešće srpske građevinske operative.

Izvor: Tanjug