Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

SAOPŠTENJE SA ZAJEDNIČKE SEDNICE VLADE RS I VLADE MAKEDONIJE: POTPISAN PROTOKOL IZMEđU MUP-A SRBIJE I MUP-A MAKEDONIJE O SARADNJI TOKOM TURISTIčKE SEZONE 2013. GODINE


Predsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potpisao je sa ministrom unutrašnjih poslova Makedonije Gordanom Jankuloskom Protokol između MUP-a Srbije i MUP-a Makedonije o saradnji tokom turističke sezone 2013. godine.

Dačić i Jankuloska su Protokol potpisali u Palati Srbije, nakon zajedničke sednice vlada Srbije i Makedonije.

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Slavica Đukić-Dejanović i ministar zdravlja Makedonije Nikola Todorov potpisali su Memorandum o saradnji u oblasti zdravstva i medicinske nauke.

Pre zajedničke sednice Vlada Srbije i Makedonije održan je niz bilateralnih sastanaka ministara dveju vlada.

Bilateralne sastanke su održali potpredsednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović i ministar prirodnih resursa i prostornog planiranja Milan Bačević sa zamenikom predsednika Vlade Republike Makedonije zaduženim za ekonomska pitanja Vladimirom Peševskim, ministrom za informatičko društvo i administraciju Ivom Ivanovskim i zamenikom ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje Stevom Temelkovskim.

Takođe, održan je i sastanak potpredsednika Vlade i ministra rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovana Krkobabića i ministra za rad i socijalnu politiku u Vladi Makedonije Dime Spasova.

Ministar spoljnih poslova u Vladi Srbije Ivan Mrkić sastao se sa ministrom za spoljne poslove Republike Makedonije Nikolom Poposkim.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić razgovarao je sa zamenikom predsednika Vlade Makedonije i ministrom finansija Zoranom Stavreskim, a ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Makedonije Ljupčom Dimovskim.

Dačić je danas ispred Palate Srbije dočekao delegaciju Vlade Republike Makedonije koju u poseti predvodi predsednik Vlade Nikola Gruevski, a koja je doputovala u Beograd na zajedničku sednicu vlada dveju zemalja.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 3.6.2013