Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ZAKON O POLJOPRIVREDI I RURALNOM RAZVOJU: REGISTRACIJA I OBNOVA REGISTRACIJE POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA DO 31. MARTA 2013. GODINE


Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije donelo je, na osnovu Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju ("Sl. glasnik RS", br. 41/2009 i 10/2013 - dr. zakon), Pravilnik o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije, kao i o uslovima za pasivan status poljoprivrednog gazdinstva.

U saopštenju ovog ministarstva navodi se da je upis novih gazdinstava počeo 25. februara ove godine, kao i da poljoprivredna gazdinstva treba da obave registraciju ili obnovu registracije do 31. marta ove godine kako bi ostvarila prava na sve podsticaje u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

S obzirom na to da je ovaj datum Zakonom o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju definisan kao krajnji rok, neće biti moguće pomeranje roka za obnovu registracije.

Upis novih gazdinstava u Registar vrši se na šalterima Uprave za trezor, prema mestu prebivališta (za fizička lica), odnosno sedišta (za pravna lica i preduzetnike) poljoprivrednog gazdinstva, a obnova registracije prema mestu upisa poljoprivrednog gazdinstva, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 3.3.2013.