Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

U PROCEDURI NARODNE SKUPŠTINE RS PREDLOG ZAKONA O POTVRĐIVANJU SPORAZUMA IZMEĐU REPUBLIKE SRBIJE I UJEDINJENIH ARAPSKIH EMIRATA O UZAJAMNOM PODSTICANJU I ZAŠTITI ULAGANJA


Imajući u vidu finansijske potencijale za ulaganje subjekata iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Republiku Srbiju i dogovorene oblike moguće saradnje na međudržavnom nivou, bilo je potrebno uspostaviti pravni okvir za uzajamno podsticanje i zaštitu ulaganja.

Sporazum između Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja, sačinjen je u Abu Dabiju, 17. februara 2013. godine.

Potvrđivanjem ovog sporazuma stvaraju se uslovi za obezbeđenje visokog stepena pravne sigurnosti ulagača obe Strane ugovornice.

Takođe, potvrđivanjem ovog sporazuma unaprediće se uslovi za sigurno, kvalitetno i pouzdano ulaganje ulagača Strana ugovornica u oblastima saradnje predviđenim Sporazumom o saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, takođe potpisanog u Abu Dabiju, 17. februara 2013. godine.

Kompletan tekst Predloga zakona možete preuzeti putem linka: http://www.parlament.gov.rs/upload/archive/files/cir/pdf/predlozi_zakona/813-13.pdf (ONLINE)

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 3.3.2013.