Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

POTPISAN POSEBAN KOLEKTIVNI UGOVOR O IZMENAMA I DOPUNAMA POSEBNOG KOLEKTIVNOG UGOVORA ZA ZAPOSLENE U USTANOVAMA STUDENTSKOG STANDARDA


Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Žarko Obradović i Branislav Pavlović, predsednik Sindikata obrazovanja Srbije potpisali su Poseban kolektivni ugovor o izmenama i dopunama Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u ustanovama studentskog standarda.

Posebnim kolektivnim ugovorom poboljšavaju se uslovi rada i regulišu pitanja prekovremenog rada, otpremnina, kao i druga pitanja zaposlenih u ustanovama studentskog standarda.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Žarko Obradović rekao je da će Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i reprezentativni sindikati u obrazovanju zajedno nastaviti da unapređuju položaj zaposlenih i kvalitet obrazovanja u Srbiji.

Predsednik Sindikata obrazovanja Srbije Branislav Pavlović naveo je da su sindikati zadovoljni potpisivanjem Ugovora u kome su precizirana neka pitanja.

Sa tekstom Ugovora složili su se i predstavnici Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost", Odbora delatnosti studentskog standarda Srbije i Odbora delatnosti učeničkog i studentskog standarda, Tomislav Živanović, Miodrag Tošić i. Srđan Slović.

Potpisivanju Posebnog kolektivnog ugovora o izmenama i dopunama Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u ustanovama studentskog standarda prisustvovao je i pomoćnik ministra za visoko obrazovanje, investicije, učenički i studentski standard i javne nabavke prof. dr Slobodan Stupar.

Izvor: Vebsajt Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, 3.2.2013.