Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

NAJAVLJENA IZRADA KRITERIJUMA ZA PRIJEM PRIPRAVNIKA U SUDOVE I TUŽILAŠTVA


Ministar pravde i državne uprave u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković razgovarao je sa studentima Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu koji su osvojili prvu nagradu za najbolju tužbu na svetskom takmičenju studenata prava u oblasti arbitraže i međunarodnog privrednog prava.

Selaković je na prijemu u zgradi Vlade Srbije naveo da ovaj uspeh srpskih studenata prava na takmičenju, koje je održano u Beču, ima veliki značaj i za Pravni fakultet i za čitav Univerzitet u Beogradu.

Prema njegovim rečima, usled ovog uspeha Beogradski univerzitet će napredovati još više na Šangajskoj listi 500 najboljih univerziteta u svetu.

Ministar je istakao da su studenti predstavili Srbiju u najboljem svetlu i to iz ugla nauke i obrazovanja, i napomenuo da od kvaliteta njihovog znanja i znanja ostalih studenata iz Srbije zavisi budućnost naše države.

U narednom periodu, kako je naveo, Ministarstvo pravde i državne uprave izradiće jasne kriterijume i merila za prijem pripravnika u sudove i tužilaštva.

Selaković je naglasio da je cilj da se najbolji i najkvalitetniji kadrovi motivišu na to da rade za svoju državu, da grade sistem i primenjuju ona znanja koja su stekli tokom studiranja, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde i državne uprave.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 2.4.2013.