Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print


Direktor policije Srbije Milorad Veljović izjavio je danas da su u fabrici lekova Jugoremedija uhapšene četiri osobe, zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja i oštetitili zrenjanisnko preduzeće "Jugoremedija" za oko 600.000 evra.

Kako se navodi u saopštenju MUP Srbije, postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni prilikom osnivanja privrednog društva "Penfarm" DOO, od strane "Jugoremedija" AD i "Luksol farmacije" DOO procenom vrednosti zemljišta i akcija "Jugoremedije", koja je bila viša od tržišne, kao i falsifikovanim nepotpisanim izveštajem o proceni vrednosti licence lekova manjoj od tržišne vrednosti pribavili korist privrednom društvu "Luksol farmacija" u iznosu od 55.396.100 dinara i na taj način oštetili "Jugoremediju".   

Vrednost zemljišta (koje je u novo preduzeće unela "Luksol farmacija") prikazali su u iznosu od 186.000 evra, iako je tržišna vrednost 83.000 evra, a procenu je obavio stalni sudski veštak G.

Takođe, osumnjičeni su vrednost akcija "Jugoremedije" u vlasništvu "Luksol farmacije" prikazali u iznosu od 300.000 evra, iako je tržišna vrednost tih akcija bila 100.000 evra.

Osumnjičeni su, takođe, izvršili prenos kompletnog prava obnove i registracije lekova "Cliacil" i "Tolycar" sa privrednog društva "Jugoremedija" AD na privredno društvo "Penfarm" DOO po ceni od 63.740 evra, iako je stvarna vrednost 651.240 evra, a na osnovu falsifikovanog nepotpisanog izveštaja o proceni vrednosti licenci navedenih lekova sačinjenog od takozvanog "stručnog tima Jugoremedija Zrenjanin".  

Hapšenje sprovodi Uprava kriminalističke policije Srbije i Policijska uprava Zrenjanina.

Izvor: RTV, Beta, Tanjug