Paragraf besplatno • Besplatni propisi • Besplatni obrasci • Aktuelni statistički podaci • Paragraf sertifikat
• Kalendar poreskih obaveza • Državni i ostali praznici - neradni dani • Registar službenih glasila • 100 pitanja 100 odgovoraPREDSEDNIK AMERIČKE PRIVREDNE KOMORE IZJAVLJUJE DA INVESTITORI ČEKAJU MERE NOVE VLADE


Predsednik Američke privredne komore u Srbiji Miloš Đurković izjavio je da od mera nove Vlade i brzine kojom bude sprovodila ekonomske reforme, zavisi da li će strani investitori otvarati radna mesta u Srbiji.

Đurković je za RTS rekao da je prva reakcija stranih investitora na vest da je Srbija dobila mandatara za sastav vlade bila pozitivna, zato što je investitorima bitno da se što pre uspostavi vlada, da se nastavi sa reformama kako bi ekonomija mogla da ide dalje.

Đurković je, govoreći u ime udruženja 160 stranih kompanija koje su uložile više od devet milijardi evra u Srbiju, naveo ia će to biti signal i novim investitorima, koji traže političku i ekonomsku stabilnost.

Prema njegovim rečima, Američka privredna komora predložila je mere koje bi kabinet predsednika Vlade odmah trebalo da sprovede i da je predlog tih mera bio spreman dosta ranije u iščekivanju vesti o formiranju vlade.

 

Upitan da li je realno očekivati da strane kompanije koje posluju u Srbiji ove godine zapošljavaju nove radnike, Đurković je rekao da to zavisi od globalne ekonomske situacije, ali i od nove vlade i koliko će brzo da sprovodi započete ekonomske reforme.

On smatra da će formiranje vlade i zauzimanje stava po pitanju brzih ekonomskih reformi biti pozitivno za dolazak novih investicija, podsetivši da su investitori vrlo osetljivi na ekonomsku i političku stabilnost zemlje.

Prema njegovim recima, izuzetno je bitno da postojeći investitori u zemlji budu zadovoljni i da se brine o njima, jer su oni najbolja preporuka za nove investitore koji dolaze.

"Mi smo predložili osam stvari koje su veoma važne da se odmah završe i u tom slučaju, ako se vlada bude držala striktno reformskih mera, mislim da će strani investitori dolaziti, da će postojeći investitori širiti svoje poslovanje ovde", zaključio je Đurković.

Izvor: Tanjug