Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

FORMIRANA RADNA GRUPA VLADE RS KOJA IMA ZADATAK DA UTVRDI KO SE SVE FINANSIRA IZ REPUBLIČKOG BUDŽETA


Radna grupa Vlade Srbije koja ima zadatak da utvrdi ko se sve finansira iz republičkog budžeta formirana je a na prvom sastanku dogovoren je način formiranja spiska subjekata koji se finansiraju državnim novcem.

Kako je objavljeno na sajtu Ministarstva pravde i državne uprave rukovodioci ministri pravde i finansija Nikola Selaković i Lazar Krstić određeni su za rukovodioce Radne grupe za koordinaciju aktivnosti koje se odnose na utvrđivanje broja i vrste organa i drugih subjekata koji se u celini ili delom finansiraju iz budžeta Republike Srbije, dok njene članove čine sekretari svih ministarstava u srpskoj vladi.

Na sastanku su razmatrane aktivnosti koje su u vezi sa realizacijom Zaključka Vlade kojim je nadležnim organima naloženo da utvrde broj i vrstu organa i drugih subjekata koji se u celini ili delom finansiraju iz budžeta Republike Srbije, kao i da sačine spisak tih subjekata.

Dogovoreno je da se navedeni spisak sačini prema jedinstvenoj metodologiji i uz neposrednu saradnju i koordinaciju nadležnih organa, navodi se na sajtu Ministarstva pravde.

Izvor: Tanjug