Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

DO LETA ZAKON O ZAŠTITI UZBUNJIVAČA


Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić izrazio je nadu da će Srbija do leta dobiti Zakon o zašiti uzbunjivača koji je, kako je ocenio, neophodan Srbiji.

Šabić je rekao da očekuje i da Vlada Srbije predloži taj zakon i objasnio da je uveravanja o tome dobio od ministra pravde i državne uprave Nikole Selakovića.

"Nakon toga, ostaje da vlast potvrdi rešenost primene tog zakona", rekao je Šabić novinarima na skupu za NVO i medije "Zaštita uzbunjivača".

On je kazao da, kada je u pitanju zaštita uzbunjivača, na tom planu prednjače Sjedinjene Američke Države i dodao da Srbija nema nijednu zakonsku odredbu koja štiti one koji ukazuju na korupciju.

"Za naše uslove je bolje da imamo jedan zakon koji će se odnositi na zaštitu uzbunjivača i to je zakon koji je nama neophodan", kazao je on.

Šabić je naveo i da gotovo po pravilu onaj koji ukaže na slučaj korupcije prođe veoma loše.

Prema njegovim rečima, tako je prošlo i četvoro ljudi koji su prijavili slučajeve korupcije u pet različtih situacija, navodeći kao primer drumsku mafiju, "železničke šarene kompozicije" i vojnu tajnu.

Izvor: Tanjug, 30.3.2013.