Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODRŽANA PREZENTACIJA PODZAKONSKIH AKATA IZ OBLASTI POSREDOVANJA U PROMETU I ZAKUPU NEPOKRETNOSTI U PRIVREDNOJ KOMORI SRBIJE: POLAGANJE STRUčNOG ISPITA NAJAVLJENO JE ZA OKTOBAR 2014. GODINE, KADA SE UTVRDI LISTA ISPITIVAčA I SASTAV ISPITNE KOMISIJE


Na prezentaciji podzakonskih akata koji regulišu oblast posredovanja u prometu i zakupu nepokretnosti, u Privrednoj komori Srbije 29.7.2014. godine, a povodom stupanja na snagu četiri pravilnika (Pravilnik o evidenciji o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti ("Sl. glasnik RS", br. 75/2014), Pravilnik o poslovnom prostoru i opremi posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti ("Sl. glasnik RS", br. 75/2014), Pravilnik o registru posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti ("Sl. glasnik RS", br. 75/2014), Pravilnik o stručnom ispitu za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti - "Sl. glasnik RS", br. 75/2014), predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija saopštili su da je planirano da polaganje stručnog ispita za posrednike započne krajem oktobra ove godine, nakon što ministar Rasim Ljajić utvrdi listu ispitivača i bude doneto Rešenje kojim se utvrđuje ispitni rok i sastav Ispitne komisije.

Ministarstvo trgovie, turizma i telekomunikacija će na zvaničnoj Internet straniciwww.mtt.gov.rs istaći obaveštenje o ispitnom roku već u avgustu ove godine, kako bi kandidati imali dovoljno vremena da se spreme za polaganje ispita za posrednike.

Program stručnog ispita može se preuzeti na sajtu ministarstva (rubrika: dokumenti / podzakonska akta). Uz svaki modul, za sva četiri predmeta, naveden je spisak literature i pravnih izvora. Kandidati mogu sami spremati ispit ili pohađati kurseve koje će organizovati razne obrazovne institucije i asocijacije.

Ministarstvo neće objavljivati priručnik za polaganje ispita, ali je sigurno da će isti biti ponuđen na tržištu imajući u vidu veliko interesovanje kandidata.

Predstavnici Privredne komore Srbije najavili su da će komora organizovati kurseve za pripremu istpita za posrednike, o čemu će kandidati blagovremeno biti obavešteni (www.pks.rs).

Izvor: Redakcija, 30.7.2014.