Zastava Bosne i Hercegovine

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA BEOGRADA BIĆE ODRŽANA U ČETVRTAK, 2. APRILA: Na dnevnom redu predlozi izmena Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta i godišnjeg plana rada Gradskog štaba za vanredne situacije za 2015. godinu


Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za četvrtak, 2. april, u 10 časova sednicu Skupštine grada koja će se održati u zgradi Gradske uprave na Trgu Nikole Pašića 6.

Odbornici Skupštine Beograda razmatraće Izveštaj o realizaciji Programa uređivanja i davanja u zakup građevinskog zemljišta za prošlu godinu, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, Izveštaj o radu Gradskog štaba za vanredne situacije, kao i Predlog godišnjeg plana rada ovog štaba za 2015. godinu.

Na dnevnom redu 15. zasedanja naći će se nekoliko predloga planova generalne i detaljne regulacije, predloga odluka o podizanju spomenika, kao i predlozi promena osnivačkih akata javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad Beograd, odnosno predlozi rešenja o davanju saglasnosti na njih.

Odbornici će u četvrtak razmatrati i Izveštaj o radu Gradskog pravobranilaštva Grada Beograda za prošlu godinu i Predlog rešenja o imenovanju zamenika gradskog pravobranioca Grada Beograda.

Po skraćenom postupku biće usvojeni predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora, članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd, kao i razrešenju i imenovanju članova školskih odbora u jednom broju beogradskih osnovnih i srednjih škola. Odbornici će razmatrati i Predlog rešenja o razrešenju i imenovanju člana Komisije za dodelu nagrade Grada Beoigrada za dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju grada, kao i Predlog rešenja o razrešenju člana i određivanju dva člana skupštine Zavoda za izgradnju grada Beograda. 

Izvor: Vebsajt grada Beograda, 30.03.2015.