Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODRŽANA DESETA SEDNICA ODBORA ZA KOORDINACIJU INSPEKCIJSKOG NADZORA: Usvojen hodogram Radne grupe za suzbijanje nedozvolјene trgovine u cilјu sprečavanja sive ekonomije u oblasti proizvodnje i prometa duvana. Sa OEBS-om za sredinu februara 2017. godine dogovorena obuka za jačanje etičkih i profesionalnih standarda za lica koja sprovode inspekcijski nadzor


Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Želјko Ožegović, predsedavao je 27. januara 2017. godine u Palati Srbija, desetom sednicom Odbora za koordinaciju inspekcijskog nadzora kojoj su, osim članova Odbora, prisustvovali i predstavnici republičkih i gradskih inspekcijskih službi i kolege iz USAID Projekta za bolјe uslove poslovanja.

Nakon usvajanja dnevnog reda i zapisnika sa prethodne sednice Odbora, Ožegović je analizirao realizovane aktivnosti između dva zasedanja Odbora i najavio da je sa OEBS-om za sredinu februara 2017. godine dogovorena obuka za jačanje etičkih i profesionalnih standarda za lica koja sprovode inspekcijski nadzor. On je dodao je da se ovim povodom blisko sarađuje i sa Agencijom za borbu protiv korupcije, a predstavnike inspekcija je zamolio da u narednom periodu predlože kolege koje bi pohađali tu obuku.

U nastavku rada usvojeni su preostali planovi inspekcijskog nadzora za 2017. godinu i hodogram Radne grupe za suzbijanje nedozvolјene trgovine u cilјu sprečavanja sive ekonomije u oblasti proizvodnje i prometa duvana.

Učesnici sednice su imali priliku da vide dve prezentacije, prvu - o mogućnostima za unapređenje unutrašnje organizacije poslova i javnosti rada inspekcija i planiranja inspekcijskog nadzora i drugu, kojom su predstavlјene dobre prakse o koordinisanim aktivnostima više inspekcija, a na primeru izveštaja inspekcije za jonizujuće zračenje.

Na kraju, prezentovane su i aktivnosti sprovedene u okviru Radne grupe za koordinaciju rada inspekcija koje vrše nadzor nad poverenim poslovima.

Izvor: Vebsajt Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, 27.01.2017.
Naslov: Redakcija