Zastava Bosne i Hercegovine

JAVNI POZIV ZA PRIJAVU PROJEKATA ZA PODRŠKU UNAPREĐENJA LOKALNE I REGIONALNE INFRASTRUKTURE – GRADIMO ZAJEDNO: Rok za podnošenje prijave je 17. februar 2017. godine


Ministarstvo privrede sufinansiraće izgradnju i obnovu saobraćajnica, škola, vrtića, objekta zdravstvene i socijalne zaštite i objektima od kulturno – istorijskog značaja u gradovima i opštinama širom Srbije.

Lokalnim samoupravama je 28. januara 2017. godine upućen javni poziv za prijavu projekata koji će biti podržani u naredne dve godine kroz Program podrške unapređenju lokalne i regionalne infrastrukture – "Gradimo zajedno".

Ministarstvo će sufinansirati projekte u iznosima od 50 odsto vrednosti projekta iz kredita Evropske investicione banke, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost projekta.

U prethodnom periodu kroz ovaj program, zajedno sa lokalnim samoupravama realizovano je 150 projekata širom Srbije, od čega je Ministarstvo privrede sufinansiralo izvođenje radova sa blizu 50 miliona evra, a ostatak od 50 odsto predstavlja učešće lokalnih samouprava.

Najveća ulaganja odnosila su se na izgradnju i rekonstrukciju saobraćajnica, mostova, škola i vrtića što je uticalo na kvalitet života stanovnika i podršku ekonomskom razvoju u lokalnim samoupravama.

Više informacija o programu, uslovima javnog poziva, načinu sufinansiranja, kriterijumima i potrebnoj dokumentaciji, zainteresovane lokalne samouprave mogu naći ovde, a rok za podnošenje prijave je 17. februar 2017. godine.

Izvor: Vebsajt Ministarstva privrede, 28.01.2017.
Naslov: Redakcija