Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

VLADA RS: Usvojen Predlog zakona o dopunama Zakona o sprečavanju diskriminacije osoba sa invaliditetom, Uredba o monitoringu kvaliteta derivata i biogoriva i Fiskalna strategija za 2016. godinu


Vlada Republike Srbije je na sednici 28. novembra 2015. godine usvojila:

  • Predlog zakona o dopunama Zakona o sprečavanju diskriminacije osoba sa invaliditetom;
  • Uredba o monitoringu kvaliteta derivata i biogoriva;
  • Fiskalnu strategiju za 2016. godinu sa projekcijama za 2017. i 2018. godinu.

Predlogom zakona o dopunama Zakona o sprečavanju diskriminacije osoba sa invaliditetom omogućava se upotreba pečata koji sadrži podatke o ličnom identitetu ili sa ugraviranim potpisom kod obavljanja različitih poslova i ostvarivanja prava u situacijama kada je to potrebno.

Na taj način se sprečava diskriminacija osoba sa invaliditetom koje, zbog prirode svoje invalidnosti – telesnih ili senzornih oštećenja ili bolesti, nisu u mogućnosti da se svojeručno potpišu.

Uredba o monitoringu kvaliteta derivata i biogoriva predstavlja značajan korak u daljoj implementaciji direktiva vezanih za kvalitet goriva.

Njenom primenom obezbeđuje se da se na osnovu propisanog broja uzoraka proveri da li je kvalitet u skladu sa propisanim, čime se obezbeđuje zaštita potrošača i omogućava kontrola i nadzor na svim mestima u lancu distribucije.

Izvor: Press služba Vlade Srbije, 28.11.2015.
Naslov, Obeležavanje: Redakcija