Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA ODBORA ZA KOORDINACIJU INSPEKCIJSKOG NADZORA: Razmatran Zakon o inspekcijskom nadzoru, priprema kontrolnih lista i način usklađivanja planova inspekcijskog nadzora, rad radnih grupa i stručnih timova Koordinacione komisije, pitanje procene rizika


Zakon o inspekcijskom nadzoru("Sl. glasnik RS", br. 36/2015 - dalje: Zakon) je jedan od najboljih zakona tog tipa, izjavio je međunarodni stručnjak za inspekcijski nadzor, regulatorne reforme i pitanja procene rizika, Donald Mekre, dodajući da sada u radu u drugim zemljama koristi dobre primere i rešenja koji su u njemu sadržani.

Mekre je, na sednici Odbora za koordinaciju inspekcijskog nadzora u Palati Srbija, predstavio i različite modele koordinacije, ukazujući upravo na značaj dobre koordinacije u primeni propisa.

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Željko Ožegović je, obraćajući se prisutnima, istakao da je Mekre u mnogim zemljama radio u oblasti regulatorne refome i da je njegova pomoć, naročito kod pitanja procene rizika dragocena.

Ožegović je dodao i da je Mekre, u okviru druge po redu obuke inspektora "Trening za trenere", održao i predavanje polaznicima obuke u Beogradu 24. novembra, i preneo značajna iskustva.

Četvrta sednica Odbora za koordinaciju inspekcijskog nadzora, održana je 27. novembra 2015. godine u Palati Srbija. Na njoj je bilo reči i o pripremi kontrolnih lista i o potrebi i načinu usklađivanja planova inspekcijskog nadzora, a razmatran je i rad radnih grupa i stručnih timova Koordinacione komisije, za koje je konstatovano da daju pozitivne rezultate, iako su nedavno započele sa radom.

Sednici su pored članova, prisustvovali i predstavnici Sekretarijata za inspekcijske poslove Grada Beograda, Odeljenja za inspekcijski nadzor Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, USAID Projekta za bolje uslove poslovanja i Stalne konferencije gradova i opština.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 27.11.2015.
Naslov: Redakcija