Zastava Bosne i Hercegovine

NARODNA SKUPŠTINA RS: Formiran parlamentarni forum za energetsku politiku Srbije


Parlamentarni forum za energetiku politiku Srbije formiran je 29. juna 2015. godine u Domu narodne skupštine.

Cilj formiranja Foruma za energetsku politiku je da okupi ključne aktere u sektoru energetike kako bi se omogućila kvalitetna komunikacija i razmena ideja i mišljenja o svim aktuelnim temama iz te oblasti. Time će narodnim poslanicima biti omogućeno da prilikom donošenja zakona donose odluke zasnovane na kvalitetnim i potpunim informacijama, koja odražavaju brojna i različita gledišta.

"Želimo da otvorimo vrata za sve međunarodne organizacije, stručna udruženja, akademsku javnost, medije, nadležne institucije i da na jednom mestu zajednički pokrenemo saradnju sa lokalnim samoupravama, ali i razmenu iskustava i znanja sa državama u regionu, Evropskoj uniji i svetu,iz oblasti energetike. Srbiju čekaju velike promene u energetskoj politici, zato je bilo neophodno da se oformi jedna ovakva poslanika grupa, gde će biti otvorene sve teme koje se odnose na energetsku politiku Srbije", izjavila je predsednica Foruma prof. dr Aleksandra Tomić.

Članovi Parlamentarnog foruma za energetska pitanja Srbije su: Zoran Babić, Veroljub Arsić, Branislav Blažić, Ivan Bauer, Vladimir Orlić, Marjan Rističević, Ivana Dinić, Goran Ćirić, Veroljub Matić, Dragan Jovanović, Ninoslav Stojadinović, prof. dr Nebojša Petrović, Ivan Jovanović i Đorđe Čabarkapa.

Izvor: Press služba Skupština Srbije, 29.06.2015.