Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

DRUGA SEDNICA NACIONALNOG SAVETA ZA KLIMATSKE PROMENE: 30. juna 2015. godine razmatraće se rokovi za usklađivanje nacionalnog sa EU zakonodavstvom


Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine, Snežana Bogosavljević Bošković, predsedavaće, u utorak 30. juna 2015. godine, drugom sednicom Nacionalnog saveta za klimatske promene, koja počinje u 10 časova u Vladi Srbije (IV sprat, sala 141, Nemanjina 11).

Na drugoj sednici biće predstavljeni rezultati i analize izveštaja pripremljenih za potrebe ispunjenja regularnih i vanrednih obaveza prema Okvirnoj konvenciji UN o promeni klime u okviru plana smanjenja emisija gasova sa efektom staklene bašte, kao priprema za Konferenciju država članica Okvirne konvencije UN o promeni klime.

Takođe, biće predstavljene i aktivnosti i rokovi za usklađivanje nacionalnog sa EU zakonodavstvom, a koje se odnose, pre svega, na Sistem trgovine emisionim jedinicama EU i pripremu zakona koji će uvesti obavezu merenja, izveštavanja i verifikacije emisija gasova sa efektom staklene bašte u skladu sa zahtevima ovog sistema, ali i monitoring, izveštavanje i verifikaciju podataka i ostalih informacija od značaja za klimatske promene, kao i izradu Strategije borbe protiv klimatskih promena sa akcionim planom.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, 29.06.2015.