Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O AGENCIJI ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE: Istekao rok da ministri podnesu izveštaje o imovini


Novi ministri u Vladi Srbije, ali i članovi prethodne vlade koji imaju nove resore, trebalo je da do 28. maja, kada je isteklo 30 dana od dana njihovog izbora, predaju Agenciji za borbu protiv korupcije izveštaje o imovini i prihodima.

Kako je Danasu rečeno u Agenciji, ovo nezavisno državno telo će u svakom konkretnom slučaju ceniti opravdanost razloga za eventualno zakašnjenje u podnošenju izveštaja.

Do sada, od potpuno novih ministara, svoje izveštaje o imovini i prihodima nisu prijavili ministar prosvete, ministarka bez portfelja zadužena za EU, ministarka poljoprivrede i ministar odbrane.

Među novim ministrima koji su podneli izveštaje, a koji se mogu videti na sajtu Agencije, su ministar privrede Dušan Vujović, Vicepremijerka i ministarka Kori Udovički, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Kad je reč o ministrima koji su to bili i u prošloj vladi, nove izveštaje Agenciji nisu podneli Rasim Ljajić, Lazar Krstić, Nikola Selaković, Ivan Tasovac, Aleksandar Vulin i Velimir Ilić. Nove izveštaje su podneli Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Zorana Mihajlović, Aleksandar Antić i Vanja Udovičić.

Odbor za finansije Skupštine Srbije usvojio je juče izveštaj o radu Agencije za borbu protiv korupcije u 2013. godini. U zaključku Odbora, koji će parlamentu na usvajanje biti poslat po hitnom postupku, ističe se da Narodna skupština podržava aktivnosti Agencije za jačanje integriteta i odgovornosti institucija, funkcionera i zaposlenih u državnoj upravi, radi suzbijanja korupcije u upravi i u društvu u celini.

Izvor: http://www.danas.rs, Lidija Valtner