Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SAOPŠTENJE SA SEDNICE VLADE RS ODRŽANE 29.1.2014. GODINE: Usvojena nova Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna "T-500"


Vlada Republike Srbije donela je na sednici Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna "T-500", prema kojoj maloprodajna cena vekne hleba od pomenutog tipa brašna ne sme da pređe 46 dinara.

Ova uredba, koja stupa na snagu 1. februara i važi do 31. jula ove godine, doneta je u cilju sprečavanja poremećaja na tržištu i obezbeđivanja normalnog snabdevanja svih potrošača, naročito nižih socijalnih kategorija.

Proizvođači hleba obavezni su da proizvedu i stave u promet hleb od brašna "T-500" u količini od najmanje 40 odsto dnevne proizvodnje. Takođe, trgovci su dužni da u strukturi dnevne nabavke imaju najmanje 40 odsto ove vrste hleba.

Predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić obavestio je članove Vlade da je, radi obezbeđivanja nesmetanog funkcionisanja Ministarstva privrede, danas uputio Skupštini Srbije predlog za razrešenje ministra privrede Saše Radulovića.

Dačić je ovlastio ministra regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igora Mirovića da rukovodi i Ministarstvom privrede.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 29.1.2014.