Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

GRAD BEOGRAD: Potpisan Ugovor o javno - privatnom partnerstvu u obavljanju komunalne delatnosti gradskog prevoza putnika na teritoriji Beograda - Ugovorom je predviđeno da vozila moraju biti mlađa od deset godina i crvene boje, opremljena video-nadzorom i uređajima za brojanje putnika, klimom i besplatnim internetom


Direkcija za javni gradski prevoz potpisala je 28. decembra 2015. godine Ugovor o javno-privatnom partnerstvu u obavljanju komunalne delatnosti gradskog prevoza putnika na teritoriji Beograda sa konzorcijumom koji zastupa "Arriva Litas", a koji čini 21 privatni prevoznik.

Potpisani Ugovor podrazumeva obavljanje gradskog prevoza na 43 linije (31 za autobuse i 12 za minibuse) na period od deset godina počevši od 1. januara 2016. godine.

Privatni partner će obavljati prevoz putnika sa 424 vozila, od toga na radu 385, a na rezervi 39, odnosno 10 odsto.

Ugovorom je predviđeno da vozila moraju biti mlađa od deset godina i crvene boje.

Takođe, moraju da budu opremljena video-nadzorom i uređajima za brojanje putnika, kao i klimom i besplatnim internetom za šta im je dat rok od godinu dana odnosno pet meseci.

Kako je navedeno u saopštenju Gradske uprave 2016. godine će biti sproveden tender za odabir privatnog partnera za prigradski prevoz.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 28.12.2015.
Izvod iz vesti, Naslov, Obeležavanje: Redakcija