Zastava Bosne i Hercegovine

PROJEKAT ŠTEDLJIVE JAVNE RASVETE I ENERGETSKI ODRŽIVIH FARMI


Sa ciljem poboljšanja energetske efikasnosti, pokrajinski sekretarijat za energetiku dodelio je gotovo 30 miliona dinara lokalnim samoupravama i malim farmama mlečnih krava.

Sredstva su opredeljena opštinama Kovačica, Žitište, Odžaci, Nova Crnja, Senta, Novi Bečej, Apatin, Bečej, Vršac i Zrenjanin. Za realizaciju ovih projekata iz budžeta Sekretarijata izdvojeno je 9. 724.909,20 dinara.

Ovom prilikom potpisani su i ugovori za sufinansiranje projekata energetski održivih farmi. Pravo učešća imale su zemljoradničke zadruge, registrovana poljoprivredna gazdinstva, privredna društva i preduzetnici registrovani za uzgoj životinja sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine.

Ukupno prijavljenih projekata bilo je jedanaest, a na osnovu ocene konkursne komisije četiri projekta nisu zadovoljila sve elemente navedene u konkursu.

Sredstva u visini od 20 miliona dinara dodeljena su Poljoprivredno turističkom kombinatu „Panonija“ i Poljoprivrednom preduzeću "Pobeda". Takođe, sredstva su dobila i poljoprivredna gazdinstva: PG Stevan Komazec iz Vrbasa, PG Dejan Petković iz Alekse Šantića, PG Zoran Dugandžija iz Gornje Rogatice, PG Milutin Pejović iz Lovćenca i PG Jadranka Tulać iz Obrovca.

Izvor: RTV