Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NARODNA SKUPŠTINA RS: 29. juna 2015. godine formiranje Parlamentarnog foruma za energetsku politiku Srbije


Parlamentarni forum za energetsku politiku Srbije biće formiran u ponedeljak, 29. juna 2015. godine, u Domu Narodne skupštine, a na inicijativu međunarodnih i domaćih organizacije, po ugledu na EUFORES (European Forum for Energy Efficiency and Renewable Energy Sources) i Evropski energetski forum (European Energy Forum), dve neformalne parlamentarne grupe u Evropskom parlamentu u Briselu.

Parlamentarni forum za energetsku politiku Srbije organizovaće događaje na kojima će se okupljati ključni akteri u sektoru energetike, razmenjivati informacije i iznositi mišljenja o svim pitanjima iz oblasti energetike.

"Na osnovu brojnih aktivnosti koje sam kao predsednik Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku imala proteklih nekoliko godina u oblasti energetike, uočila sam rastuće zahteve za vođenjem koordinirane politike u oblasti energetike na lokalnom nivou, na nivou Republike Srbije, regiona i na nivou Evropske unije", izjavila je Aleksandra Tomić, buduća predsednica Foruma.

Izvor: Press služba Skupština Srbije, 28.06.2015.