Zastava Bosne i Hercegovine

GIZ: Predstavljanje Vodiča kroz izveštaj o skriningu za Poglavlje 23 - Pravosuđe i osnovna prava 30. juna 2015. godine


Vodič kroz izveštaj o skriningu za Poglavlje 23 - Pravosuđe i osnovna prava, pod nazivom "Poglavlje 23- šta nas očekuje?" biće predstavljen u utorak, 30. juna, 2015. godine u Kulturnom Centru "Grad" (adresa: Braće Krsmanović 4, Savamala, u Beogradu), sa početkom u 19:00 časova.

Publikaciju će predstaviti autori: Vesna Petrović, direktorka Beogradskog centra za ljudska prava, i Sonja Stojanović Gajić, direktorka Beogradskog centra za bezbedonosnu politiku.

U sklopu promocije biće organizovana panel diskusija o stanju u oblasti reforme pravosuđa, borbe protiv korupcije, ljudskih prava, slobode izražavanja i medijskih sloboda u Srbiji u kojoj učestvuju: Srđan Dragojević, režiser i producent, Nataša Tasić-Knežević, operska pevačica, Omer Hadžiomerović, potpredsednik Društva sudija Srbije i Zoran Sekulić, glavni i odgovorni urednik FoNeta.

Vodič je namenjen medijima, civilnom društvu, institucijama, organizacijama i najširoj javnosti koja je zainteresovana za pregovarački proces, a naročito za Poglavlje 23 (reformu pravosuđa, borbu protiv korupcije i osnovna prava) i deliće se na samoj promociji.

Može se koristiti i kao edukativni materijal i koristan izvor za praćenje i izveštavanje medija o suštinskim pitanjima u vezi sa pregovorima, a naročito u vezi sa Poglavljem 23.

Vodič je realizovan u saradnji Beogradskog centra za ljudska prava, Beogradskog centra za bezbedonosnu politiku i Programa za pravne i pravosudne reforme u Srbiji, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GmbH).

Izvor: GIZ, 28.06.2015.