Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

FORMIRA SE PREDUZEĆE AERODROMI SRBIJE


Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da se radi na formiranju preduzeća Aerodromi Srbije kojim će biti objedinjeno upravljanje manjim aerodromima u Srbiji.

"To više nije ideja, već je u toku usklađivanje i koordinacija među ministarstvima. Ministarstvo privrede kao nadležno treba da predloži Vladi zaključak kojim će biti omogućeno osnivanje tog preduzeća", kazala je ona novinarima prilikom posete aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu i dodala da očekuje da će se taj predlog vrlo brzo naći pred Vladom Srbije.

Mihajlović je rekla da je sigurno da će aerodrom "Lađevci" kod Kraljeva biti civilno-vojni i da bi on trebalo da bude deo preduzeća Aerodromi Srbija.

Pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić je rekao je da je namera da se sa jednog mesta upravlja kompletnom infrastrukturom i uslugama aerodroma u Srbiji.

Kako je naveo, za sada su kandidati aerodromi u Nišu, Užicu i Kraljevu, a o eventualnom uključivanju i beogradskog aerodroma biće odlučeno nakon konsultacija sa savetnicima.

Izvor: Beta, 28.4.2015.