Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SKUPŠTINA VOJVODINE PREDLOŽIĆE ZAKON O FINANSIRANJU APV


Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman za RTV je najavio da će o predlogu Zakona o finansiranju APV - Skupština Vojvodine raspravljati već u februaru i uputiti ga Skupštini Srbije. RTV je pitanja o radnoj grupi uputio i Ministarstvu finansija.

Komentarišući najave predsednice Skupštine Srbije, date medijima krajem prošle godine, a u kojima kaže da će insistirati na saradnji pokrajinske i republičke vlasti u vezi sa Zakonom o finansiranju Vojvodine, Radoman je ocenio da to što do toga još uvek nije došlo otvara mogućnost da nadležno ministarstvo samo izradi nacrt tog zakona i uputi ga republičkoj Skupštini.

Upitan da li smatra da je bolji put do podrške republičke većine da predlog uputi radna grupa ili Pokrajinska vlada, Radoman je poručio da način nije bitan, već da je važno da se nastavi rad na izradi zakona.

"Usvajanjem tog zakona otklonio bi se niz dilema u pogledu finansija. Pored poštovanja Ustavne obaveze, unapredili bismo privredni život Vojvodine, finansiranje iz pokrajinskog budžeta bi bilo izvesnije, rešili bismo problem potraživanja Pokrajine od preduzeća u restrukturiranju.

On je podsetio da je Pokrajinska vlada u nekoliko navrata u javnost iznosila svoje predloge o finansiranju Vojvodine, kao što su bili Platforma za finansiranje Vojvodine i jedan nacrt zakona.

Izvor: RTV

Ako Vam je ova vest privukla pažnju - podelite je: