Zastava Bosne i Hercegovine

U NARODNOJ SKUPŠTINI RS TRENUTNO NA USVAJANJE ČEKA 89 ZAKONSKIH PREDLOGA


Neizvesna sudbina propisa koji se već nalaze u skupštinskoj proceduri. Svi predloženi zakoni ostaju dok se ne izaberu novi ministri, a oni će onda odlučiti o njihovoj sudbini

DA li će Zakon o privatizaciji i izmene Zakona o stečaju, uz prateći set reformskih ekonomskih akata, ostati u skupštinskoj proceduri zavisi od nove vlade koja će biti formirana nakon vanrednih parlamentarnih izbora.

U Narodnoj skupštini trenutno na usvajanje čeka 89 zakonskih predloga, od koja su 44 stigla iz Nemanjine. Generalni sekretar parlamenta Jana Ljubičić kaže za „Novosti“ da svi predloženi zakoni ostaju dok se ne izaberu novi ministri:

- Zakoni se ne povlače iz procedure po automatizmu već novoformirana vlada odlučuje koje će ostaviti u parlamentu, a koje vratiti na doradu.

I sudbina ostalih 45 zakona koji čekaju usvajanje, a koje su najvećim delom predložili narodni poslanici, biće poznata posle 16. marta. Oni parlamentarci koji budu reizabrani i neće morati da „kopiraju“ svoje predloge, dok će ideje onih koji ostanu izvan skupštinskih klupa ostati samo mrtvo slovo na papiru.

Inače, pre parlamentarnih izbora 2012. u skupštini je ostalo 66 zakonskih predloga, ali je Vlada nakon konstituisanja novog saziva sve predloge koji su stigli iz Nemanjine povukla iz procedure.

Izvor: www.vecernjenovosti.rs N. P.