Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

U ORGANIZACIJI KOMPANIJE "PARAGRAF" ODRŽAN JEDNODNEVNI SEMINAR "OBAVEZNA PRIMENA OD 1.1.2016. GODINE PRAVILNIKA O EVIDENCIJI PROMETA - KEP KNJIGA I PORESKI TRETMAN POVRAĆAJA DOBARA OD STRANE MALOPRODAJE DOBAVLJAČU - VELEPRODAJI"


U cilju da odgovori na što veći broj pitanja koja su se pojavila u vezi sa evidencijom prometa, kao i primenom novih poreskih propisa od 1. januara 2016. godine Kompanija "Paragraf" organizovala je seminar na temu "Obavezna primena od 1.1.2016. Pravilnika o evidenciji prometa - KEP knjiga i poreski tretman povraćaja dobara od strane maloprodaje dobavljaču - veleprodaji" koji je održan u Sava Centru, 25. decembra 2015. godine.

Učesnici su imali prilike da direktno od predavača na licu mesta dobiju odgovore na pitanja ko od 1. januara 2016. godine ima obavezu vođenja KEP knjige, a ko tu obavezu više nema, na koji način će se voditi evidencije, koji su to novi obrasci (sa primerima popunjavanja), a koji više neće biti u primeni, kao i na mnoga druga pitanja i nedoumice.

Predavači na seminaru bile su učesnice radne grupe za izradu Pravilnika o evidenciji prometa ("Sl. glasnik RS", br. 99/2015), Mirjana Veljović i Mirjana Damjanović.

U drugom delu seminara govorilo se o načinu na koji se vrši povraćaj dobara od strane maloprodaje dobavljaču - veleprodaji, kao i drugim nedoumicama koje su nastale u primeni poreskih propisa.

Predavači su bili Aleksandar Milanović, glavni i odgovorni urednik i dr Marina Protić, odgovorni urednik časopisa "Poresko-računovodstveni instruktor".

U trećem delu seminara učesnici su imali prilike da direktno popričaju sa predavačima i iznesu konkretne probleme u svom poslovanju, na koje su se predavači trudili da daju što konkretnije odgovore.

Izvor: Redakcija, 27.12.2015.