Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O ZDRAVSTVENOM OSIGURANJU: Rok za zamenu starih zdravstvenih knjižica za nove elektronske kartice je 31. decembar 2016. godine. Od 10. novembra 2016. godine građani će moći da se prijavljuju za elektronsku zdravstvenu knjižicu preko portala E-uprava, dok će izrađene kartice dobijati na kućnu adresu putem pošte


Nove elektronske zdravstvene knjižice građani bi trebalo da počnu da dobijaju putem pošte na kućnu adresu do kraja novembra, izjavila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić.

Ona je navela da će od 10. novembra 2016. godine građani moći da se prijavljuju za elektronsku zdravstvenu knjižicu preko portala E-uprava.

"Republički fond za zdravstveno osiguranje tek treba da izradi zdravstvene knjižice, a još tri miliona ljudi treba da se prijavi za izdavanje zdravstvene knjižice", rekla je Brnabić.

Takođe, izrada novih zdravstvenih kartica ne odnosi se na vojne osiguranike.

Ona je dodala da u Ministarstvu razmišljaju da ubuduće i saobraćajne i vozačke dozvole građanima stižu poštom, umesto da čekaju na šalterima.

Kako je dodala, u planu za 2017. godinu je unapređenje plaćanja poreza, odnosno uvođenje mogućnosti da građani porez proveravaju i plaćaju elektronski.

Izvor: Vebsajt Novosti, 26.10.2016.
Naslov: Redakcija