Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

VLADA RS I EBRD POTPISALI MEMORANDUM O RAZUMEVANJU


Premijer Republike Srbije i predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj, Suma Čakrabarti, potpisali su Memorandum o razumevanju, kojim će započeti zajedničku inicijativu za razvoj investicione klime, podršku razvoju privatnog sektora i promovisanje dobrog upravljanja u Srbiji.

Ceremoniji potpisivanja prisustvovali su ministri privrede Željko Sertić, finansija Dušan Vujović, energetike i rudarstva Aleksandar Antić, saobraćaja, građevine i infrastrukture Zorana Mihajlović, guverner NBS Jorgovanka Tabakovioć, ministar pravde Nikola Selaković.

U delegaciji EBRD su tom prilikom bili i direktor banke za Zapadni Balkan, Holger Muent, direktor za Srbiju, Daniel Berg, kao i glavni politički savetnik EBRD, Oleg Levitin.

Premijer Republike Srbije rekao je da od EBRD očekuje podršku za razvoj privatnog sektora, završetak privatizacije, unapređenje i transparentnost javnih nabavki, restruktuiranje javnih preduzeća i za izgradnju infrastrukurnih objekata.

Od početka poslovanja u Srbiji, EBRD je investirala više od 3,9 milijardi evra u više od 188 projekata i to u finansijski sektor, industriju, trgovinu, agrobiznis, energetiku i infrastrukturu.

Izvor: Vebsajt RTS, 24.09.2015.