Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

JAVNA RASPRAVA O FINALNOM NACRTU PROGRAMA REFORMI POLITIKE ZAPOŠLJAVANJA I SOCIJALNE POLITIKE: Rasprava će trajati do 4. septembra 2015. godine


Vlada Republike Srbije je na poziv Evropske komisije izradila Program reformi politike zapošljavanja i socijalne politike (Employment and Social Reform Program - ESRP). Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva pozivaju zainteresovane organizacije da do 04.09.2015. dostave komentare na finalni nacrt Programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike (ESRP).

Dokument možete pogledati ovde.

Strategija proširenja Evropske unije 2013-2014. pokrenula je novi instrument kojim će za zemlje u procesu pristupanja EU biti utvrđeni i praćeni prioriteti u oblastima zapošljavanja i socijalne politike - Program reformi politike zapošljavanja i socijalne politike (ESRP).

 ESRP je fokusiran na ograničeni broj ključnih prioriteta u oblasti zapošljavanja i socijalne politike (socijalna i zdravstvena zaštita, obrazovanje, penzijski sistem). Pored toga, dokument sadrži horizontalne aspekte kao što su izgradnja kapaciteta, upravljanje i institucionalne reforme, kao i upotreba EU fondova za sprovođenje planiranih reformi.

Komentare je poželjno unositi direktno u tekst i poslati na aleksandra.tomanic@gov.rs (u cc jasmina.tanasic@skgo.org).

Izvor: Vebsajt SKGO, 27.08.2015.