Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NAJAVLJEN REBALANS BUDŽETA DO 15. SEPTEMBRA 2014. GODINE


Ministar privrede i vršilac dužnosti ministra finansija u Vladi Republike Srbije Dušan Vujović najavio je da će se rebalans budžeta naći pred poslanicima Skupštine Srbije najkasnije do 15. septembra, i da će u toj nedelji biti i usvojen.

Vujović je na konferenciji za novinare u Savezu ekonomista Srbije, nakon sastanka predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića sa ekonomistima, privrednicima i bankarima, rekao da je planirano da do 11. avgusta budu poznati, i na nivou Vlade, svih ministarstava i sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) dogovoreni svi parametri rebalansa budžeta.

On je istakao da je važno da se rebalansom budžeta obezbedi dovoljno sredstava za realizaciju strukturnih mera, odnosno za socijalne programe, nastavak politike davanja stimulacija, kao i privlačenja novih investitora.

Vujović je naglasio da je rebalans prvi korak u krupnoj fiskalnoj konsolidaciji, i ponovio da će se Vlada truditi da plate i penzije ne budu smanjene više od 10 odsto.

On je rekao da će detalji tog smanjenja i drugih ekonomskih mera Vlade biti poznati nakon završetka rebalansa budžeta, uz napomenu da će samo deo troškova biti prebačen na plate i penzije, s obzirom na to da će mere biti pre svega usmerene na smanjenje sive ekonomije, a najviše šverca cigareta.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 27.7.2014.