Zastava Bosne i Hercegovine

Skupština APV: Održana sednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju


Odbor za evropske integracije i međuregionalnu saradnju, Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, doneo je na sednici održanoj 27. maja 2015. godine Odluku o sastavu delegacije Skupštine AP Vojvodine za službeno putovanje u Zagreb, (Republika Hrvatska), od 31. maja do 03. juna 2015. godine i odobrio sredstava za taj službeni put.

Delegacija će učestvovati u Zagrebu na konferenciji posvećenoj uticajima ekonomske krize na zapošljavanje žena u evropskim gradovima. Skup organizuje Mreža za ravnopravnost polova u evropskim gradovima, (Fem Cities).

Odbor je razmatrao i prihvatio Izveštaj o održanoj konferenciji: "Dani geotermalne energije u Vojvodini 2015", čiji je domaćin bila pokrajinska Skupština, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine i Ministarstva rudarstva i energetike. Na sednici je ocenjeno da je skup bio dobro organizovan, izuzetno posećen i koristan, posebno za predstavnike lokalnih samouprava u Vojvodini, imajući u vidu da pokrajina ima značajne kapacitete i da je potrebno povećati stepen njihove iskorišćenosti i tako ostvariti značajne uštede. Budući da je reč o prvoj konferenciji ove vrste, konstatovano je da bi trebalo nastaviti sa održavanjem ovog skupa i narednih godina, jer je pitanje korišćenja obnovljivih izvora energije veoma značajno i u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.

Odbor za evropske integracije i međuregionalnu saradnju jednoglasno je doneo zaključak da uputi Skupštini inicijativu da se razmotri mogućnost da se u okviru Odbora za privredu formira pododbor koji bi se bavio temom obnovljivih izvora energije ili mogućnost da se formira novi skupštinski Odbor koji bi bio nadležan za ovaj resor i koji bi počeo sa radom u sledećem skupštinskom mandatu.

Izvor: Press služba Skupštine Vojvodine, 27.05.2015.