Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O POREZIMA NA IMOVINU: Rok za predaju poreskih prijava do 31. marta


Firme u Beogradu koje još nisu predale poreske prijave i platile dospele obaveze za porez na imovinu za prva tri meseca 2014, mogu to da učine do 31. marta.

Uprava javnih prihoda u Beogradu je poručila da će nadležna odeljenja do tada raditi prekovremeno, kako bi na vreme primili sve prijave.

Prema poslednjim izmenama Zakona o porezima na imovinu, od 1. januara ove godine, firme rade samooporezivanje, što znači da u skladu sa zakonom sami utvrđuju porez na imovinu za ovu godinu, saopštila je beogradska Uprava javnih prihoda.

U saopštenju se navodi da je izuzetno mali broj obveznika do sada ispunio svoje zakonske obaveze, i upozorava da su nepodnošenje poreske prijave, neobračunavanje i neplaćanje poreza - poreski prekršaj.

Predviđene kazne iznose do 100.000 dinara za direktore i druge odgovorne u preduzeću, dok su za firmu predviđene kazne od pola miliona dinara, što je procentualno do 20 odsto iznosa poreza utvrđenog u postupku poreske kontrole.

Kako bi sve prijave stigle na vreme, nadležna odeljenja Uprave javnih prihoda će do 31. marta raditi prekovremeno, počev od 08 ujutru.

Radno vreme počinje od 8.00 ujutru, a u sredu, četvrtak i petak će se završavati u 20 sati uveče. U suboru će, kako kažu, ova odeljenja raditi do 16 časova, a u ponedelja 31.03. od 8.00 do 20.00 časova.

Izvor: Tanjug, 27.3.2014.