Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

GRAD BEOGRAD: Sednica Skupštine grada 29. decembra 2016. godine - Na dnevnom redu Predlog odluke o budžetu Grada Beograda za 2017. godinu


Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za četvrtak, 29. decembar 2016. godine, 36. sednicu gradskog parlamenta, koja će se održati u 10 časova.

Pred odbornicima je:

  • Predlog odluke o budžetu Grada Beograda za 2017. godinu,
  • Predlog odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju kriterijuma i merila za obime budžeta gradskih opština,
  • Predlogu odluke o obimu sredstava za vršenje poslova grada i gradskih opština i utvrđivanju prihoda koji pripadaju gradu odnosno gradskim opštinama u 2017. godini
  • Predlog odluke o finansiranju programa, projekata i aktivnosti korisnika sredstava budžeta grada u 2018. i 2019. godini,
  • Predlog odluke o izmeni Odluke o lokalnim komunalnim taksama za teritoriju grada Beograda
  • Predlog odluke o izmeni Odluke o boravišnoj taksi,
  • Predlog odluke o izmeni Odluke o naknadi za zaštitu i unapređivanje životne sredine na teritoriji grada.

Skupština grada će odlučivati i o cenovniku usluga organizacionih jedinica Gradske uprave, konverziji potraživanja Gada Beograda po osnovu neizmirenih ustupljenih javnih prihoda u udeo u kapitalu korporacije "FAP" a.d. Priboj, kao i o konverziji potraživanja grada Beograda po osnovu neizmirenih ustupljenih javnih prihoda u trajni ulog u kapitalu privrednog društva Preduzeće za proizvodnju gumarskih i hemijskih proizvoda "Trayal Korporacija" a.d. iz Kruševca.

Odbornici će raspravljati i o davanju saglasnosti na Predlog odluke o refinansiranju obaveza po kreditima opštine Zvezdara, kao i o nekoliko predloga planova detaljne regulacije i predloga o izradi planova detaljne regulacije. Takođe će se pred odbornicima naći i Predlog odluke o pravu na novogodišnju novčanu čestitku majci prvorođenog dečaka i prvorođene devojčice, rođenih 1. januara, kao i Predlog odluke o utvrđivanju kategorija korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga.

Na dnevnom redu je i:

  • Predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o postavljanju privremenih objekata na teritoriji grada,
  • Predlog odluke o taksi prevozu,
  • Predlog odluke o Gradskoj upravi Grada Beograda,
  • Predlog zaključka kojim se daje saglasnost na tekst prve izmene sporazuma o projektu između Vlade Republike Srbije, Vlade Švajcarske Konfederacije i Grada Beograda o pružanju finansijske pomoći u vidu donacije za projekat "Kombinovana toplana i elektrana u Padinskoj skeli koja za gorivo koristi biomasu".

Na dnevnom redu po skraćenom postupku su i predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova, čiji je osnivač Grad Beograd, zatim članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova, razrešenju i imenovanju članova školskih odbora u jednom broju osnovnih i srednjih škola, kao i Predlog rešenja o izmeni i dopuni rešenja o obrazovanju Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji grada Beograda.

Izvor: Vebsajt Beoinfo, 24.12.2016.
Naslov: Redakcija