Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PREDSTAVLJENA PRVA JAVNA PONUDA MUNICIPALNIH OBVEZNICA: Po prvi put će obveznice lokalne samouprave moći da otkupljuju sva domaća i strana pravna i fizička lica


Grad Šabac biće prvi grad u Srbiji koji će započeti emisiju municipalnih obveznica javnom ponudom kako bi na povoljniji način prikupio finansijska sredstva za realizaciju infrastrukturnih projekata, saopšteno je danas na prestavljanju prve javne ponude municipalnih obveznica u Srbiji.

Prvi put u Srbiji će obveznice jedne lokalne samouprave moći da otkupe sva domaća i strana, pravna i fizička lica, a grad Šabac će to učiniti uz podršku Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) i Banke Inteza kao izabranog pokrovitelja.

Do sada su obveznice lokalne samouprave bile emitovane samo za poznate kupce, a sada će to moći da ih upiše bilo ko. Inače, ukupna vrednost emisije obveznica grada Šapca iznosi 400 miliona dinara, sa rokom dospeća od sedam godina i sa kamatom od šest odsto godišnje. Vrednost jedne obveznice je 10.000 dinara, a upis počinje 4. decembra.

Izvor: Tanjug, 26.11.2014.