Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NACRT ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O KOMUNALNOJ POLICIJI: Proširenje ovlašćenja komunalnih policajaca prilikom obavljanja poslova komunalne policije, predviđeno povećanje broja komunalnih policajaca za Grad Beograd


Nacrtom zakona o izmenama i dopunama zakona o komunalnoj policiji predviđeno je da će Grad Beograd dobiti još 1.000 komunalnih policajaca, izjavio je gradski menadžer, Goran Vesić.

Vesić je rekao da će imene i dopune važećeg Zakona o komunalnoj policiji ("Sl. glasnik RS", br. 51/2009) ići zajedno saizmenama i dopunama Zakona o glavnom gradu ("Sl. glasnik RS", br. 129/2007 i 83/2014 - dr. zakon) i Nacrtom zakona o izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi.

"Mi smo trenutno jedina lokalna samouprava koja ima 10 obustavljenih gradilišta, a neka od njih će biti i rušena u narednom periodu", rekao je Vesić dodajući da će inspekcija bolje raditi zahvaljujući većem broju komunalnih policajaca.

Vesić je naveo i da je pojačanim inspekcijskim nadzorom u prethodnom periodu ostvaren dobar rezultat, a posebno u oblasti nelegalne trgovine, gradnje i rada na crno.

Na pitanje da li se planira eventualno uvođenje privatne ispekcije, s obzirom na to da nema dovoljno inspektora, Vesić je rekao da se o tome nije razmišljalo, da ne veruje da bi to bilo dobro prihvaćeno, ali i da je to pitanje u nadležnosti Republike Srbije, a ne Grada.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 26.10.2015.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija