Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODRŽANA PRVA SEDNICA SAVETA ZA MALA I SREDNJA PREDUZEĆA, PREDUZETNIŠTVO I KONKURENTNOST


Savet za mala i srednja preduzeća, preduzetništvo i konkurentnost održao je 24. jula 2015. godine prvu sedncu u Vladi Republike Srbije, kojom je predsedavao ministar privrede, Željko Sertić.

Ovo telo je formirano sa ciljem da se obezbedi efikasna koordinacija aktivnosti na sprovođenju Strategije za podršku razvoju malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i konkurentnosti.

Stvaranje uslova za razvoj ovog sektora zahteva široko angažovanje velikog broja ministarstava i organa državne uprave, kao i privrednika i stručnih udruženja, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Ministar privrede i predsednik Saveta za mala i srednja preduzeća, preduzetništvo i konkurentnost, Željko Sertić, izjavio je da će uspešnost sprovođenja Strategije zavisiti najviše od spremnosti svih nas da preuzmemo inicijativu i odgovornost za sprovođenje planiranih mera.

"Sektor malih i srednjih preduzeća je ključan za bolju ekonomsku budućnost naše zemlje i zato ne smemo da dozvolimo da ova Strategija ostane mrtvo slovo na papiru", rekao je Sertić.

Polazeći od činjenice da više 99 odsto svih privrednih subjekata u našoj zemlji pripadaju sektoru malih i srednjih preduzeća, kao i značaja privatne preduzetničke inicijative za unapređenje privredne aktivnosti i ekonomskog razvoja, Vlada je u martu 2015. godine usvojila Strategiju za podršku razvoju malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i konkurentnosti za period od 2015. do 2020. godine i Plan implementacije za 2015. sa projekcijom za 2016. godinu.

Strategija je usmerena na unapređenje poslovnog okruženja, pristupa izvorima finansiranja i novim tržištima, razvoj ljudskih resursa, jačanje održivosti i konkurentnosti i promociju i podsticaj socijalnom preduzetništvu i preduzetništvu kod žena i mladih.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 24.07.2015.