Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SAVETOVANJE KOMPANIJE PARAGRAF NA TEMU "NOVODONETI PROPISI U OBLASTI KRIVIČNOG ZAKONODAVSTVA SA POSEBNIM OSVRTOM NA PROBLEME U PRIMENI ZAKONIKA O KRIVIČNOM POSTUPKU": Sava Centar, Beograd, 24. februar 2017. godine


Savetovanje kompanije Paragraf na temu "Novodoneti propisi u oblasti krivičnog zakonodavstva sa posebnim osvrtom na probleme u primeni zakona o krivičnom postupku" održano je u Sava Centru u Beogradu, 24. februara 2017. godine.

Nakon pozdravne reči predstavnika kompanije Paragraf, kao prvi predavač, okupljenima se obratila prof. dr Slađana Jovanović, redovni profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta Union. Profesorka Jovanović govorila je na temu novodonetih propisa u oblasti krivičnog zakonodavstva, posebno o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika, Zakonu o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, izmenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela i Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici.

U drugom delu savetovanja o primeni Zakonika o krivičnom postupku i problemima u praksi govorili su:

- iz ugla tužilaštva - Saša Ivanić, zamenik tužioca u Tužilaštvu za organizovani kriminal;

- iz ugla advokature - Jugoslav Tintor, advokat;

- iz ugla sudstva - dr Miodrag Majić, sudija Apelacionog suda u Beogradu.

U poslednjem delu savetovanja, predviđenom za diskusiju, učesnici su imali priliku da iznesu svoja zapažanja i probleme sa kojima se susreću u praksi i o njima prodiskutuju sa predavačima.

Izvor: Redakcija, 26.02.2017.