Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O NAČINU ODREĐIVANJA MAKSIMALNOG BROJA ZAPOSLENIH U JAVNOM SEKTORU: Objavljena uputstva za ostvarivanje prava zaposlenih na otpremnine i novčane naknade u skladu sa Zakonom


Shodno odredbama Zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru ("Sl. glasnik RS", br. 68/2015 - dalje: Zakon), Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave objavilo je uputstva koja se odnose na postupak ostvarivanja prava zaposlenih na otpremnine/novčane naknade iz budžeta Republike Srbije.

Uputstva imaju za cilj olakšavanje procesa sprovođenja racionalizacije kod organizacionih oblika koji su obuhvaćeni navedenim Zakonom, a podeljena su za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave i za zaposlene u sistemu državnih organa i javnih službi.

Nacrt Uputstva o primeni odredaba Zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru koje se odnose na postupak ostvarivanja prava zaposlenih na novčanu naknadu ili otpremninu iz budžeta Republike Srbije možete preuzeti ovde.

Nacrt Uputstva o primeni Zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru koje se odnose na jedinice lokalne samouprave koje planiraju da izvrše racionalizaciju zaposlenih u većem obimu od planiranog, za potrebe isplata novčanih naknada ili otpremnina, možete preuzeti ovde.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, 25.02.2016.
Naslov, Obeležavanje: Redakcija