Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PARLAMENTARNA SKUPŠTINA SAVETA EVROPE: Za potpredsednicu Podkomiteta za prava manjina izabrana članica stalne delegacije Narodne skupštine Republike Srbije u PS SE


Član Stalne delegacije Narodne skupštine Republike Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, Elvira Kovač, izabrana je za potpredsednicu Podkomiteta za prava manjina PS Saveta Evrope, na sastanku Komiteta, na period od godinu dana.

"Kao potpredsednica Podkomiteta, biću u prilici da u većoj meri učestvujem u praćenju poštovanja manjinskih prava i Okvirne konvencije o zaštiti nacionalnih manjina, kao i kreiranju stavova Parlamentarne skupštine na ovu važnu temu. Iskoristiću svoje iskustvo da pomognem kolegama u radu Podkomiteta, a istovremeno ću poboljšati prepoznatljivost Narodne skupštine u radu PS Saveta Evrope", ističe Kovač.

Takođe, Elvira Kovač je na Komitetu za jednakost i nediskriminaciju izabrana za izvestioca na temu "Širenje govora mržnje i uloga političkih lidera u borbi protiv zločina iz mržnje". U svojstvu izvestioca, Elvira Kovač će dve godine raditi na pripremi izveštaja i rezolucije na ovu temu, o kojoj će se izjašnjavati poslanici u plenumu.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine, 24.01.2017.
Naslov: Redakcija