Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODRŽANA PETA SEDNICA ODBORA ZA KOORDINACIJU INSPEKCIJSKOG NADZORA


22. januara 2016. godine u Palati Srbija održana je peta sednica Odbora za koordinaciju inspekcijskog nadzora kojoj su, osim članova Odbora, prisustvovali i predstavnici republičkih, pokrajinskih i gradskih inspekcijskih službi, Direkcije za elektronsku upravu, kao i kolege iz USAID Projekta za bolje uslove poslovanja. Sednicom je predsedavao državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Željko Ožegović.

Nakon usvajanja dnevnog reda i zapisnika sa prethodne sednice Odbora, prešlo se na razmatranje izveštaja o radu radnih grupa i stručnih timova. U ovom delu sastanka su predstavnici inspekcija istakli neophodnost unapređenja operativnog rada i angažovanja na terenu, koji bi u sprezi sa adekvatnom koordinacijom, trebalo da obezbedi efikasnije rezultate inspekcijskog nadzora.

Na sednici Odbora je bilo reči i o programu obuke inspektora, te je konstatovano da je do sada održano tri treninga, u Beogradu, Požarevcu i Kraljevu koje je uspešno prošlo više od stotinu inspektora. Istaknuto je da su treninzi izuzetno dobro prihvaćeni među polaznicima i da postoji očekivanje da interesovanje za obuke bude još veće tokom predstojećih 6 treninga, koji će biti organizovani do 21. aprila 2016. godine, kada se program obuke završava.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, 22.01.2016.
Naslov: Redakcija