Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

DEŠAVANJA: ODRŽANA PREZENTACIJA PRVOG BROJA ČASOPISA "STEČAJNI INSTRUKTOR" U ORGANIZACIJI AGENCIJE ZA LICENCIRANJE STEČAJNIH UPRAVNIKA U SARADNJI SA SVETSKOM BANKOM I KOMPANIJOM PARAGRAF


Pravna baza Paragraf Lex

U sredu 24.12.2014. godine ordžan je stručni skup koji je organizovala Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (dalje: ALSU) u saradnji sa Svetskom bankom i kompanijom Paragraf uz podršku Švajcarskog sekretarijata za ekonomske poslove, u Aeroklubu u Beogradu, radi prezentacije prvog broja stručnog časopisa "Stečajni instruktor" i retrospektive rada ALSU u 2014. godini.

Skupu su prisustvovali stečajni upravnici, sudije privrednih sudova, advokati kao i druga stručna javnost koja je imala prilike da se upozna sa temom prvog broja stručnog časopisa, a koja se bavi implementacijom Zakona o izmenama i dopunama Zakona o stečaju i Reorganizacijom u stečajnom postupku. Zakon o izmenama i dopunama Zakona o stečaju ("Sl. glasnik RS", br. 83/2014) je stupio na snagu 13. avgusta ove godine i cilj izmena jeste da se doprinese povećanju transparentnosti i sprečavanju zloupotreba, otklanjanju uočenih problema u praksi i povećanju stepena namirenja poverioca, kao i smanjeju troškova postupka, zbog čega se prvi broj i bavi upravo ovom aktuelnom temom.

Prisutnima se obratila Ivana Matić, v.d. direktora ALSU, ujedno i glavni i odgovorni urednik izdanja "Stečajni instruktor", koja je predstavila izdanje i osvrnula se na rad ALSU u tekućoj godini. Osim gospođe Matić, prisutnima su se obratili i Dušan Pavlović, pomoćnik direktora za redakcijske poslove i glavni i odgovorni urednik časopisa "Pravni instruktor", u ime kompanije Paragraf koja je kroz Protokol o saradnji podržala ceo projekat, član Redakcionog odbora docent dr Branko Radulović, profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i autor teksta objavljenog u prvom broju časopisa, kao i Mihajlo Srdić, advokat i autor članka u časopisu. ALSU je pozvala sve zainteresovane kolege i stručnu javnost da uzme aktivno učešće u kreiranju tema sledećeg izdanja časopisa "Stečajni instruktor" koji će izlaziti kvartalno u 2015. godini.

Izvor: Redakcija, 24.12.2014.