Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKLJUČENI ARANŽMANI O VAZDUŠNOM SAOBRAĆAJU SA 12 DRŽAVA


Delegacija Srbije je na konferenciji u Indoneziji zaključila aranžmane u oblasti vazdušnog saobraćaja sa 12 država, što će Er Srbiji omogućiti nove destinacije, saopštio je danas Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije.

Delegacije Srbije i SAD su postigle načelnu saglasnost o svim spornim odredbama sporazuma i može se očekivati da se postupak njegovog zaključivanja okonča u kratkom roku, navedeno je u saopštenju Direktorata koje je dostavljeno Tanjugu.

Usaglašeni su i parafirani sporazumi o vazdušnom saobraćaju sa Marokom, Novim Zelandom, Singapurom, Saudijskom Arabijom, Bahreinom, Sejšelima, Republikom Korejom, Jordanom i Omanom.

Potpisani su i Memorandumi o razumevanju sa Egiptom, Pakistanom i Vijetnamom.

Na osnovu zakljucenih dokumenata Er Srbija, koja je i izrazila interes da leti ka destinacijama u ovim državama, kao i avio-prevozioci iz ovih zemalja, mogu odmah da započnu sa korišćenjem dogovorenih saobraćajnih prava.

Kako se navodi, uskoro se može očekivati potpisivanje tog sporazuma koji je jedan od koraka ka uvodjenju letova Er Srbije (Air Serbia) do SAD, a koji se očekuje u drugoj polovini 2015. godine.

Izvor: Tanjug, 24.11.2014.