Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA RS: Usvojen Zaključak o utvrđivanju Akcionog plana zapošljavanja za 2016. godinu, Ugovor sa turskom kompanijom iz oblasti automobilske industrije, rešenja o dodeli novčanih nagrada sportistima


Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici održanoj 24. septembra 2015. godine Ugovor sa turskom kompanijom iz oblasti automobilske industrije Teklas Automotiv (Teklas Automotive) koja će izgraditi novu fabriku u Vladičinom Hanu.

Teklas Automotiv će uložiti u izgradnju nove fabrike u ovoj opštini na jugu Srbije, najmanje 11,3 miliona evra i u njoj će biti otvoreno najmanje 400 novih radnih mesta.

Vlada je usvojila i Zaključak o utvrđivanju nacionalnog Akcionog plana zapošljavanja za 2016. godinu, prema kome će ukupna planirana sredstva za sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja u 2016. godini iznositi 3,350 milijarde dinara od čega je 550 miliona dinara opredeljeno za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Mere su prevashodno usmerene na privatni sektor i na podsticanje zapošljavanja u manje razvijenim područjima, a prioritet će imati mladi do 30 godina, viškovi zaposlenih, stariji od 50 godina, lica bez kvalifikacija, oni koji su već dugo bez posla, osobe sa invaliditetom i Romi.

Na sednici su usvojena i rešenja o dodeli novčanih nagrada sportistima i to Milošu Vasiću i Nenadu Beđiku, kao i njihovom treneru Nebojši Iliću za osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u olimpijskoj sportskoj disciplini – veslanje, dvojac bez kormilara, održanom u Fancuskoj od 30. avgusta do 6. septembra.

Takođe, usvojeno je i rešenje o dodeli novčane nagrade Davoru Štefaneku i njegovom treneru Sretenu Damnjanoviću za osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u olimpijskoj sportskoj disciplini – rvanje, grčko-rimski stil do 66 kilograma, održanom u Sjedinjenim Američkim Držvama (SAD) u periodu od 3. do 13. septembra 2015. godine.

Izvor: Press služba Vlade Srbije, 24.09.2015.