Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODLUKA O RADNOM VREMENU OBJEKATA U KOJIMA SE OBAVLJA UGOSTITELJSKA DELATNOST NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA: Udruženje ugostitelja Novog Sada traži da tokom leta kafići rade petkom i subotom do dva časa iza ponoći, a ostalim danima do 23h


Udruženje ugostitelja Novog Sada predložilo je lokalnoj samoupravi da tokom leta kafići rade petkom i subotom do dva časa iza ponoći, a ostalim danima do 23h.

To je dva sata duže nego što je sada dozvoljeno Odlukom o radnom vremenu objekata u kojima se obavlja ugostiteljska delatnost na teritoriji grada Novog Sada ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 63/2015 - dalje: Odluka).

Predsednik Udruženja ugostitelja Novog Sada, Branko Koprivica, rekao je da su o tome već razgvarali sa predstavnicima lokalne vlasti, komunalnim inspektorima, Komunalnom policijom i predstavnicima MUP-a u Novom Sadu.

Očekujemo da naš predlog bude prihvaćen i na jednoj od narednih sednica Skupštine grada bude izglasan. Sa predstavnicima grada razgovarali smo i o republičkom Pravilniku o tehničkim normativima za zaštitu ugostiteljskih objekata od požara ("Sl. glasnik RS", br. 61/2015 - dalje: Pravilnik) koji je već trebao da počne da važi - dodao je.

- Tražili smo da Grad u Odluci izbaci Pravilnik o kojem smo razgovarali i s predstavnicima Sektora za vanredne situacije i Ministarstvom unutrašnjih poslova u Beogradu. Mnogo toga iz Pravilnika ugostitelji ne mogu ispuniti jer ne zavisi od njih. Na primer, Pravilnik traži da svaki lokal ima svoj spoljni hidrant, a recimo u Ulici Laze Telečkog nije izgrađena hidrantska mreža. Dalje, potrebna je upotrebna dozvola koju nema više od 90 odsto novosadskih lokala. Dozvolu za njih treba da ishoduje JP Poslovni prostor a ne kafedžije - rekao je Koprivica.

Iz Službe Gradske kuće za informisanje rečeno je da će se povodom zahteva ugostitelja Grad Novi Sad uskoro oglasiti i da se predlog još razmatra.

Izvor: Vebsajt B92, 22.07.2016.
Naslov: Redakcija