Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O OTKLANJANJU POSLEDICA ODUZIMANJA IMOVINE ŽRTVAMA HOLOKAUSTA KOJE NEMAJU ŽIVIH ZAKONSKIH NASLEDNIKA: Agencija za restituciju osnovala Jedinicu za vraćanje imovine žrtvama Holokausta i donela prvo rešenje kojim su vraćena dva poslovna prostora u centru Beograda po zahtevu Jevrejske opštine Beograd


Agencija za restituciju Republike Srbije osnovala je Jedinicu za vraćanje imovine žrtvama Holokausta i donela rešenje kojim su vraćena dva poslovna prostora u centru Beograda po zahtevu Jevrejske opštine Beograd, saopšteno je iz te Agencije.

Nova jedinica u okviru Agencije osnovana je bez prijema novih zaposlenih u radni odnos, a radi sprovođenja Zakona o otklanjanju posledica oduzimanja imovine žrtvama Holokausta koje nemaju živih zakonskih naslednika ("Sl. glasnik RS", br. 13/2016).

Iz Agencije za restituciju podsećaju da je Zakon stupio na snagu 27. februara 2016. godine, a da je prve zahteve za vraćanje imovine po osnovu tog Zakona podnela Jevrejska opština Beograd.

Pripadnicima jevrejske zajednice rešenjem je usvojen zahtev i vraćena su dva poslovna prostora u centru Beograda, dok iz Agencije za restituciju očekuju da će uskoro biti doneto još rešenja koja se odnose na imovinu oduzetu pripadnicima te zajednice.

Izvor: Vebsajt RTV, 22.07.2016.
Naslov: Redakcija