Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O JAVNOM INFORMISANJU I MEDIJIMA: Javni poziv za privatizaciju Studija B 25. juna 2015. godine


Agencija za privatizaciju, u skladu sa svojim nadležnostima, objaviće 25.juna 2015. godine javni poziv za privatizaciju RTV Studio B, najavio je gradonačelnik Beograda, Siniša Mali.

On je istakao da je metod i model privatizacije prodaja kapitala po početnoj ceni koja predstavlja 100 odsto od procenjene vrednosti kapitala, a da će prodajna cena biti rezultat javnog nadmetanja i podsetio da je Skupština grada Beograda usvojila model privatizacije u skladu sa predlogom i preporukom Ministarstva privrede, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Zakon o javnom informisanju i medijima ("Sl. glasnik RS", br. 83/2014 - dalje: Zakon) ispoštovan je u potpunosti, a Grad Beograd je u koordinaciji sa svojim javnim preduzećem uspeo da u zakonom predviđenom roku stvori uslove za početak privatizacije", rekao je Mali.

On je podvukao da je cilj uspešna privatizacija i održavanje kontinuiteta iste delatnosti, a ne vlasnička struktura.

"Lokalna samouprava mora da izađe iz medija i na tom putu Grad Beograd će poštovati svaki korak u ovom procesu. Ovo je jasna poruka da kroz vlasničku strukturu ne želimo da utičemo na uređivačku politiku medija. Studio B je zaštitni znak Beograda i on mora da ostane medij koji profesionalno, pravovremeno i objektivno izveštava", istakao je gradonačelnik Beograda.

Agencija za privatizaciju, prilikom objave javnog poziva, propisaće jasne kriterijume za privatizaciju, koji će biti u skladu sa Zakonom, a koji nalažu da se obezbede svi uslovi kako bi se narednih pet godina održao kontinuitet delatnosti koju Studio B sada obavlja.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 24.06.2015.